Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğrencilerin bilgi ve becerilerini değerlendirip eğitim sistemine geri bildirim sağlamak amacıyla başlatılan Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırması, ilk olarak 2016'da yapılmış ve iki yıllık döngülerle devam etmektedir.

ABİDE'nin hedef kitlesi 4., 8. ve 10. sınıf öğrencileridir ve Türkçe, matematik, fen bilimleri gibi alanlarda çoktan seçmeli ve açık uçlu sorularla öğrencilerin üst düzey düşünme becerileri değerlendirilmektedir.

Dördüncü döngüsü olan ABİDE 2024, 81 ilden 2 bin 326 okul ve 230 bin öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek ve öğrenci cevapları 81 ilden öğretmenler tarafından puanlanacak.

Bu araştırma ile elde edilen veriler, öğrencilerin bilgi ve becerileri ile eğitim politikalarının sonuçları hakkında önemli bilgiler sağlayacak ve 81 il bazında özel raporlar hazırlanarak ülke raporları oluşturulacaktır.

MEB tarafından uygulama okulu olarak belirlenen okulumuzda önce yönetici, öğretmen ve öğrencilere test uygulanmış, 2 Mayıs tarihinde de ABİDE sınav uygulamaları yapılmıştır.

ABİDE 2024 uygulaması münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdümüz Emre Çalışkan, Bakanlığımız Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Ramazan HOŞGELDİ, Şube Müdürlerimiz Zekeriya AKBAĞ ile İbrahim ÇİÇEKDEMİR ile birlikte okulumuza teşrif ederek öğretmen ve öğrencileri ziyaret etti. Nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

02-05-202402-05-202402-05-202402-05-2024

Yayın: 02.05.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 23:03 - Görüntülenme: 46