T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - KARAMAN ORTAOKULU

ANASINIFI ve 5.SINIFA KAYITLAR

ANASINIFI ve 5.SINIFA KAYITLAR

E OKUL KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

MEB tarafından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında bütün resmi okullarda eğitim görecek olan okul öncesi, 1'inci ve 5'inci sınıf öğrencilerinin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak e-Okul sistemine işlenerek yayınlandı.

ÇOCUĞUNUZUN HANGİ OKULA KAYITLI OLDUĞUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Aşağıdaki şekilde bir ekran açılacak. Çocuğun TC kimlik numarası, doğum tarihi ve giriş kodunu yazıp sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz.

10-07-2021

 

ANASINIFINA KAYITLAR:

Okulumuzda iki anasınıfı şubemiz bulunmaktadır. Yaklaşık 30 civarında öğrenci kaydının yapılması planlanmaktadır. Okulumuz kayıt alanında olup 30 Eylül 2023 tarihi itibariyle 57 ile 66 ay arası çocuklar öncelikli olarak kaydedilecektir. 66-67 ve 68 aylık çocuklar veli dilekçesiyle isteğe bağlı olarak kayıt yapılabilecektir.

Velilerimizin 01 Ağustos 2023 tarihinden itibaren okulumuza gelerek Ön Kayıt Formunu doldurmaları ve sözleşmeyi imzalamalrı gerekmektedir.

5. SINIF  KAYITLARI:

5'inci sınıf öğrencilerinin kayıtları ikametgah bilgileri esas alınarak Bakanlık tarafından yapılmaktadır. Okulumuz kayıt alanında olduğu için e-Okul sisteminde  aday kaydı bulunan öğrencilerin sınıfların oluşturulması ve planlama için 04 Eylül 2023 tarihine kadar kesin kayıtları yaptırılacaktır.

Bu yıl okulumuz 5'inci sınıflarında "Yabancı Dil Ağırlıklı Eğitim" verilecek bir şubenin açılması planlanmaktadır. Bu şubelere öğrencilerin yerleştirilmesi için velilerimizin aşağıdaki açıklama broşürünü dikkatle okuyarak karar vermeleri ve 11 Eylül 2023 tarihine kadar okula başvurmaları gerekmektedir.

  

KARAMAN ORTAOKULU

5. SINIF YABANCI DİL SINIFI BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜ

 

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını burada bulacaksınız. Öncelikle şunu hatırlatmakta fayda var. Tüm dünyada öğretilen yabancı diller arasında ilk sırayı alan dil tartışmasız İngilizce'dir. Artık pek çok sektörde İngilizceyi akıcı bilmemek büyük bir eksiklik olarak görülmektedir. Şirketler ve kurumlar birkaç dile hakim olan adayları tercih etmektedirler. İngilizce diplomasinin, bilimin, turizmin ve gelişen teknolojinin ortak dilidir. Öğrencilerimizin dünyanın ortak dili haline gelen İngilizce'yi öğrenmeleri ve konuşmaları için bu yıl "YABANCI DİL AĞIRLIKLI SINIF" uygulaması yapılacaktır. Aşağıdaki soru ve cevaplarla sizleri bilgilendirmek istedik. 

 

Okulumuz bünyesinde açılması planlanan "5.Sınıf Yabancı Dil Sınıfı" için merak edilen soruların cevaplarını, okul WEB sitemizde yer vermek amacıyla bu bilgi notu hazırlanmıştır.

Başvurular 11 Eylül 2023 gününe kadar okul Müdürlüğüne yapılacaktır. Başvurusu olmayan öğrenci Yabancı Dil Sınıfı için değerlendirmeye alınmayacaktır.

1.Haftada kaç saat İngilizce dersi görecekler?

İngilizce dersi zümre öğretmenleri kararı ile 11 saatin yeterli olduğunu düşünüyoruz.

2.Yabancı Dil Ağırlıklı sınıfların müfredatında hangi dersler olacak?

Diğer 5. sınıflardan farklı olarak Görsel Sanatlar, Beden Eğitimi, Müzik ve Bilişim Teknolojileri dersleri olmayacak. Aşağıda belirtilen dersler, haftalık ders saati oranında okutulacak.

Sıra

DERSİN ADI

DERS SAATİ

1

Türkçe

6

2

Matematik

5

3

Fen Bilimleri

4

4

Sosyal Bilgiler

3

5

Yabancı Dil

11 

6

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

2

7

Seçmeli Drama

2

8

Seçmeli Temel Dini Bilgiler

2

TOPLAM

35

 

3.Tüm 5.sınıflar İngilizce Ağırlıklı ders görecekler mi?

Hayır, tüm sınıflar bu sisteme dahil olmayacaklar. Okulumuzda 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında bir şube  olmak üzere proje uygulanacaktır. Kontenjan 24 kişidir. 

4.Neden sadece 1 sınıf ile sınırlı?

Çünkü herkes aynı ölçüde istekli ve ilgili olmayabilir. İngilizce Ağırlıklı Sınıf açılması için  Okulun fiziki derslik sayısı, İngilizce normu şu an bir yabancı dil sınıfı açmak için uygundur. Sınıf mevcutları en fazla 24 öğrenciden oluşmaktadır.

5.Dersler ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Diğer öğrenciler ile birlikte aynı vakitte başlayıp bitecektir. Her gün toplam 7 ders işleyecekler. 

6. Yabancı Dil Sınıfına öğrenci seçimi nasıl ve ne zaman yapılacak?

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 5.sınıfına yeni kayıt olan öğrencilere 12 Eylül 2023 Salı günü 10.00'da uygulanacak olan "Hazırbulunuşluk" sınavı puanı, öğrencinin 4.sınıf başarı ortalaması ile İngilizce yıl sonu notu ortalamasına göre en yüksek puandan aşağıya doğru sıralama yapılarak ilk 24 öğrencinin seçimi yapılacaktır.  

7. 6.sınıfta da aynı şekilde mi olacak?

Maalesef bu sistemi sadece 5.sınıflarda uygulayabiliyoruz. Yani 6.sınıfta 3 saat İngilizce dersi görecekler. Ancak seçmeli İngilizce dersi ile bu sayıyı 7 saate çıkarmayı tavsiye ediyoruz.

ÖNCELİKLE BU SINIF BİR SEVİYE SINIFI DEĞİLDİR. 

8. Hedefiniz nedir?

Bu sınıf/sınıflarda hedefimiz öncelikli olarak; öğrencilerimizin yabancı dil pratiğini geliştirmek ve onların kendine güvenen kişiler olmaları yolunda onlara destek olmaktır. Yabancı Dil öğrenmenin eğlenceli olduğunu ve eğlenerek öğrenen öğrenciler olmalarını bekliyoruz. Sene sonunda İngilizceyi aktif olarak kullanmaya cesaret eden bireyler olmalarını istiyoruz. Okul olarak katılmayı istediğimiz Avrupa Birliği ülkeleri ile yapılacak olan ERASMUS projelerde aktif rol almalarını,  gramer açısından da bir üst sınıf düzeyine getirmeyi hedefliyoruz. Bizi başarıya götürecek, bu hedeflere ulaşmamızı siz değerli velilerimizle sağlayacağımıza inanıyoruz. "Okul yönetimi, Öğretmen, öğrenci ve veli" birlikteliği ile başarabileceğimizi biliyoruz.

Ayrıntlı bilgi için okul müdürlüğümüze müracaat edebilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.07.2019 - Güncelleme: 04.08.2023 21:21 - Görüntülenme: 1651
  Beğen | 14  kişi beğendi